Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Kasvun tarina
Isbn: 978-95-2370-464-0
Förlag: Tuuma-kustannus
Kategori:
Medicin & hälsa Kulturhistoria
Tillgänglig sedan: oktober 2023

E-bok

Kasvun tarina

Miksi ihmeessä suuren osan vuodesta lumen tai jään peitossa oleva pala maata, joka vaatii valtavasti työtä ja aiheuttaa alituista pelkoa siitä, mitä milloinkin on tuhoutumassa, olisi niin tärkeä asia? Mitä puutarha paljastaa meistä itsestämme?

Vuodenkierto puutarhassa on täynnä tapahtumia. Ne voi oivaltaa, jos niiden äärelle pysähtyy. Joka hetki on mahdollista nähdä jotain ennen näkemätöntä, kuulla harvinaisen linnun laulavan, haistaa vastapuhjenneen ruusun tuoksu, maistaa maahan pudonneen omenan kirpeä maku. Hetki puutarhassa on aarre, josta voi ammentaa elämäänsä juuri niitä asioita, joita pohjimmiltaan kaipaa.

Teos seuraa minäkertojan tutkimusmatkaa neljän vuodenajan halki. Se vie lukijan nojatuolimatkalle puutarhan kulttuurihistoriaan ja filosofiaan sekä uusimpiin neurotieteen ja terapiamuotojen löydöksiin. Matkan varrella törmätään myös kiinnostaviin taideteoksiin, joiden tekijät ovat ammentaneet inspiraationsa puutarhasta.

Vastoinkäymisten, arkisten kommellusten ja ohikiitävien onnenhetkien kautta kaksitoista puutarhakertomusta nivoutuvat vahvaksi tarinaksi puutarhan elämää kannattelevasta voimasta.

Maaretta Tukiainen oli kolmevuotias, kun hän meni ensimmäiselle metsäretkelle. Lähiluonnon lajit tulivat tutuiksi jo ennen koulua. Siitä lähtien Maaretta on rakastanut kasveja ja kukkia. Hän on kirjoittanut kirjoja luovuudesta ja mielestä, muun muassa erittäin suositut Hyvän mielen vuosi- ja Hyvän mielen taito -kirjat, ja tehnyt podcasteja kodista ja keramiikkataiteesta. Hänen taustansa on media-alalta. Maaretan lempipaikka on puuhuvilan takana oleva salainen puutarha, jonne hän syksyisin istuttaa uusia tulppaaneja.


Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone