Jump to content
Cover for Långkok, svinhuvud och lite romantik
Isbn: 978-91-8972-475-4
Publisher: Bookea
Category:
Novels
Accessible since: September 2022

E-book

Långkok, svinhuvud och lite romantik

Kulturtant möter hipster.
Upphör möjligheten till transformering, bara för att man passerat en viss ålder? Är det okej att sikta högt? Och är allt som gnistrar stjärnor?

I Hornstull har det mesta förändrats; affärer, barer, restauranger och nya invånare har flyttat in, och plötsligt ställs gamla Södermalmsbor, inför ett nytt begrepp; hipster. Viola är en medelålders, ensamstående kvinna som tröttnat på one-night-stand, ensamhet och istället börjar målmedvetet arbeta på att fånga en man. Och hon har hittat sitt ögongodis, en lätt överårig hipster. Framgångskonceptet är hennes kokkonst, där hon är något utöver det normala, och han kan inte laga mat – trots att han är hipster – vad kan bli fel?

Boken innehåller mycket mat (speciellt husmanskost och långkok), recepten finns i slutet av boken.

Maria har skapat en ny genre: Klim-lit (klimakterie-litteratur), som handlar om medelålders kvinnors svårigheter att hitta sin plattform; de känner sig unga men ändå är de förbisprungna. Allt handlar om att våga släppa lite på tryggheten. I romanen Ett olidligt tillstånd, berättade hon om hur ett hjärnspöke förvandlade en helt normal person, till en besatt, sjuk individ, och I Birgit Johanssons dagbok – Ingen människa är en ö, utgick hon från motsatsen; en person med en väldigt negativ självbild, får genom tankens kraft positiva förändringar av sitt liv.Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Tablet e-reader

Smartphone