Jump to content
Cover for A Clockwork Orange
Isbn: 978-91-8063-100-6
Publisher: Modernista
Category:
Novels
Accessible since: July 2022
Narrator: Johan Svensson
Length: 6 hours 2 minutes

Audiobook

A Clockwork Orange

»Det här är en bok som varje generation bör upptäcka.« Time Out

»En av tidernas mest banbrytande och inflytelserika romaner - och en av de bästa.« Irvine Welsh


Det gör ont att ha en kropp - i alla fall om du råkar röra dig på fel gata, på fel sätt, i Anthony Burgess stålhättehårda A Clockwork Orange, romanen som myntade termen ultravåld.
Burgess tar oss med på en resa in i en mardrömslik framtid där våldsbesatta gäng styr över den nattliga staden. Han skrev boken efter att hans fru rånats och misshandlats i ett mörklagt London under andra världskriget. Vreden över händelsen fick Burgess att reflektera över den mänskliga friheten. Hur fri kan människan tillåta sig att vara? Och vad är priset för en inskränkning av friheten?
A Clockwork Orange blev en omedelbar klassiker när den gavs ut 1962 och fick ett andra liv med Stanley Kubricks filmatisering 1971. Denna utgåva presenterar boken i sin helhet, med det ursprungliga slutkapitlet från den brittiska originalversionen. 
I svensk översättning av Caj Lundgren.

ANTHONY BURGESS [1917-1993] var en engelsk författare och kritiker, född i Manchester. Burgess skrev en lång rad romaner, såväl som studier av författare som William Shakespeare och James Joyce. The Times har rankat Burgess som en av de främsta brittiska författarna under efterkrigstiden.

Listen to sample
Log in to borrow

Information

Log in to borrow this title and view current loan status.
Read more here How to borrow

Supported platforms

PC/Mac

Smartphone