Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Den Florentinska Liljan
Isbn: 978-91-8845-357-0
Förlag: Storge Förlag
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: maj 2021

E-bok

Den Florentinska Liljan

Ett underbart vackert litet flickebarn med mörkt yvigt hår föds 1420 på studentområdet i Padua norr om Florens. Kommer skandalen leda till att kvinnor förbjuds på universitetet? I hennes omedelbara närhet finns de tre studentkamraterna Cusanus, Toscanelli och Cesarini. Den första gav oss en modern vetenskapssyn. Den andra ritade kartorna som Columbus använde för att segla till Amerika. Den tredje räddade påven från att ersättas av ett kyrkomöte.

Vi får följa Mariola, hennes dotter Lucrezia och hennes dotterdotter Caterina Sforza genom 1400-talets avgörande händelser, som kom att påverka hela Europas utveckling. Bankväsendet med multinationella företag, humanismen, utbildningsväsendet, konsten, kulturen, ingenjörskonsten, arkitekturen, kosmologin och filosofin. Alla dessa områden utvecklades i en rasande takt i Italien med centrum i Florens, när Europa gick ifrån Medeltid till Renässans

"Få perioder i europeisk historia framstår idag som lika levande och dynamiska som senmedeltiden och den begynnande renässansen, den era som vilade i pestepidemiernas och legoknektarnas skugga, då de härskandes makt ännu var för svag för att kuva människors tankar och initiativ. Om denna epok har Per Starke skrivit en fascinerande bok."

                                                                                                                                                                                                                    Dick Harrison



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone