Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Modern konservatism
Isbn: 978-91-7765-503-9
Förlag: Recito Förlag
Kategori:
Samhälle & politik
Tillgänglig sedan: februari 2021

E-bok

Modern konservatism

Konservatismen enligt de konservativa.

Vad är egentligen konservatism, och vad står den för? I Modern konservatism förklarar Jakob E:son Söderbaum detta, baserat på omfattande litteraturstudier och mångårigt debatterande med belästa och politiskt aktiva konservativa i Sverige och många andra länder.

Modern konservatism ger en tydlig bild av konservatismen som en idag relativt enhetlig internationell politisk idébildning, med stöd hos den moderna konservatismens viktigaste tänkare Burke, Hegel, Kirk, Oakeshott och Scruton. Det är en bild som på ett övertygande sätt visar att konservatismen, med dess klart annorlunda samhällsanalys än både liberalismen och socialismen, också har en viktig roll att fylla i svensk samhällsdebatt. Boken är utformad som en handbok som är lätt att slå upp i, och här ges också många boktips för den som vill förkovra sig ytterligare inom en viss fråga.

Jakob E:son Söderbaum har en jur. kand. och en fil. kand. i företagsekonomi med historia som biämne från Uppsala universitet. Han är medförfattare till böckerna Betongväldet (2007) och Konservatism & kapitalism (2011). Han har varit redaktör för det konservativa nätmagasinet Tradition & Fason (2008-2011), ledarskribent på de konservativa dagstidningarna Nya Wermlands-Tidningen (2009) och Barometern-OT (2010), samt kolumnist i den kristna veckotidningen Världen Idag (2010). Han har varit medlem från start i det svenska nätverket Konservativt Forum (2002-2012) och det paneuropeiska nätverket för intellektuella konservativa The Vanenburg Society (fr. 2003). I valet 2006 var han riksdagskandidat för Kristdemokraterna i Uppsala län. Idag är han partipolitiskt obunden.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone