Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Mot en blodröd horisont
Isbn: 978-91-8924-517-4
Förlag: Bokförlaget Mormor
Kategori:
Romaner Historia
Tillgänglig sedan: januari 2021

E-bok

Mot en blodröd horisont

Isen ligger tjock över Ladugårdslandsviken och snön som täcker staden är nästan bländande vit. Archibald Douglas kisar mot vintersolljuset som flödar in genom spårvagnens rutor. Vid en av hållplatserna stiger Kramforschefen Johan Mannerheim på. Han är klädd i mörk rock och har en portfölj i ett stadigt grepp i vänsterhanden. Douglas tvekar lite, men sedan tar han mod till sig och går fram.
”Finns det några nyheter?”
”De röda verkar ha tagit kontroll över södra Finland och bygger nu upp för att pressa på mot norr. De har god tillgång på vapen och starkt stöd från den ryska bolsjevikregeringen. Min bror skulle ha stor hjälp av svenska generalstabsofficerare och artillerister, och gärna andra frivilliga också. Tror ni att det finns någon möjlighet?”

Mot en blodröd horisont är en historisk roman som utspelar sig under det finska inbördeskriget 1918. Man får följa krigsutvecklingen genom ett antal frivilliga svenskars ögon. Från generalstabsofficerare som ingår i Gustaf Mannerheims vita högkvarter till de enkla soldaterna på slagfältet, varav många ingick i den så kallade Svenska Brigaden.
Författarens morfar deltog som en av de svenska frivilliga i det finska inbördeskriget.

Provläs (Ladda ner)
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone