Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Midsommarafton Midsommarkransen
Isbn: 978-91-8928-123-3
Förlag: Bookea
Kategori:
Romaner
Tillgänglig sedan: oktober 2020
Uppläsare: John Pekkari
Length: 8 timmar 59 minuter

Ljudbok

Midsommarafton Midsommarkransen

I Midsommarafton Midsommarkransen möter du fyra personer bosatta i denna Stockholmsförort, som alla befinner sig i ett skede då livet inte ter sig så lätt. Den förtidspensionerade yrkesofficeren Ronald har fått nog och bestämt sig för att på ett värdigt sätt supa ihjäl sig. Långtidssjukskrivna Britta tvingas gå uttröttande långpromenader för att ens kunna sova om nätterna. Hon jagas av tankar och minnesbilder från förr, minnesbilder hon försöker fly från.

Karriäristen och familjefadern Jan-Åke befinner sig mitt i livet och upplever stor frustration på grund av ett uteblivet sexliv. Störiga arbetskollegor och Södermalmsbor tär också på hans krafter. Jan-Åke önskar att allt vore som förr. Nioårige Nils tillbringar varannan helg hos pappa som sedan separationen från mamma helst dricker alkohol och spelar på travhästar. Han gör vad han kan för att muntra upp sin far. När stunderna är svåra för Nils finns alltid en Plopp inom räckhåll.

Under trehundrasextiofem dagar får vi följa karaktärernas liv och leda, bekymmerslöst ovetandes om den förestående och oundvikliga undergången. Midsommarafton Midsommarkransen är ingen kärlekshistoria. Midsommarafton Midsommarkransen är en i-frånvaron-av–kärlekshistoria.


Provlyssna
Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Smartphone