Hoppa till innehållet
Omslagsbild för Gangsterliv 9: Brotten, gänget och livet på gatan
Isbn: 978-91-5150-437-7
Förlag: Tiden förlag
Kategori:
Memoarer & Biografier
Tillgänglig sedan: oktober 2020

E-bok

Gangsterliv 9: Brotten, gänget och livet på gatan

Han levde i gängkriminalitet, missbruk och hemlöshet - och reste sig mot alla odds. En skoningslös, naken och sann historia om brott och försoning.

Som barn var Sam rädd för sin pappas våld, for illa av djup fattigdom och flydde in i kriminalitet och droger.

Som vuxen är Sam vicepresident för ett av Malmös mest fruktade kriminella gäng: Original Gangsters. Längs vägen har han blivit både pappa och tung missbrukare - och fängelsekund.

I Original Gangsters bär Sam vapen och skyddsväst dygnet runt. Våldet styr och lojaliteten mot gänget är allt. När gänglivet får ett abrupt slut rasar Sams tillvaro samman och han hamnar på gatan som hemlös. För att överleva måste han stjäla mat, göra inbrott och sova i trappuppgångar. För att stå ut bedövar han sig med allt tyngre droger.

En natt i häktet inser Sam att han måste förändra sitt liv - eller gå under. Där börjar den hårda vägen mot ett helt nytt liv. Utan våld, droger och vapen. Hittills har samhället inte kunnat hjälpa honom. Ska han klara förändringen på egen hand? Kan han bryta med sin destruktiva sida? Och kan han försonas med sitt förflutna - och med alla han skadat längs vägen?



Logga in för att låna

Information

Logga in för att låna denna titel och för att se aktuell lånestatus.
Se mer under Så lånar du

Stöds av följande plattformar

PC/Mac

Surfplatta Läsplatta

Smartphone